Activitat organitzada per Maori Race per la FECEC. 

Els participants es trobaràn amb diferents obstacles com un mur, proves d'equilibri, una xarxa....

Amb apuesta cursa es vol conscienciar i visibilitzar als participants i al públic sobre les dificultats amb les quals es troben les persones després de cronificar un càncer, associant cada una d'aquestes dificultats a un obstacle diferent.

Espai activitat: Parking

Club DIR apropa els beneficis d’aquesta pràctica a tothom, perquè qualsevol persona pot disfrutar del ioga, sigui quin sigui el seu nivell, edat o mentalitat preferida. A més, han creat un estil pròpi, el ioga DIR.

Espai activitat: Claustre de ciències.

DJ per un dia, per a joves i adolescents.

L’Associació DJ’S pel Canvi és una entitat sense ànim de lucre que uneix la música a projectes socials. De la mà de l’Albert i l'Àlex l'es realitzarà el taller DJ per un dia, per a joves i adolescents.

Els participants podrán conèixer tot el que cal per ser un bon DJ.

Espai activitat: Aula 2 Claustre de lletres.

Present i Futur dels nous tractaments.

Dr. Manel Esteller – Metge i investigador. Director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut de Recerques Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL) i Director-Electe, Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC)

Espai activitat: Paranimf (1er pis)

“Prevenció linfedema i altres complicacions dels tractaments oncològics” - Montserrat Gironès Coromina, Fisioterapeuta experta en prevenció.

Espai activitat: Aula 1 Claustre de lletres.

 

“Iniciació a la Sofrología”, Joan Enric Puig sofròleg.

Espai activitat: Claustre de ciències.

Mar Hernández Plana és una de les moltes cares que ens mostren cada dia la capacitat d'esforç i la superació personal sense límits. L'escultora i esportista que ha superat en dues ocasions el càncer de mama és l'autora d'"Identitat Esculpida", una exposició de fotografia que reflecteix el seu pas per la malaltia i parla de com l'esport el va ajudar a superar-la.

Espai activitat: Galeria del Paranimf (1er pis)

L’acte d’inauguració es durà a terme per personatges públics que acompanyaran als de la mateixa federació per obrir una jornada amb la qual es pretén sensibilitzar i visibilitzar les dificultats que es poden trobar les persones que superen o cronifiquen un càncer, complint així amb els objectius de visibilitzar les necessitats dels supervivents del càncer i dels seus familiars, homenatjar als qui ho han superat i a aquells que continuen lluitant, esperançar, donar coratge i energia per a superar els obstacles que es troben dia a dia i informar i proporcionar les eines perquè puguin normalitzar la seva vida.

I es donarà pas al acte simbòlic: amb el que es crearà un mural de flors solidari on cada assistent podrà posar el seu granet de sorra col·locant una gerbera, que encara que per separat no tinguin sentit, juntes aconseguiran crear una idea d'unitat.

Espai activitat: Jardi principal

El risc de transmissió del càncer a la família. 

Moderador: Albert Om - Periodista - Rac 1 

Dr. Joan Brunet – Oncòleg. Director del Servei de Genètica Clínica del Càncer, Institut Català d'Oncologia (ICO)

Dra. Melinda Gonzalez – Psicooncòloga, recerca en consell genètic de melanoma familiar - IDIBAPS  Hospital Clinic 

Sra. Maria Ricart – Testimoni i presidenta  Associació Afalynch

Espai activitat: Paranimf (1er pis)

"Immunoteràpia" - Dr. Piulats, oncòleg ICO.

Espai activitat: Aula 1 Claustre de lletres.

 

"Taller de Qi gong, el camí al retrobament amb un mateix" - Marta Diaz  Blanque, Professora de pilates, Ioga i Qi Gong.

Espai activitat: Claustre de ciencies.

 

“Qué necessito saber abans de tornar a la feina?” - Loly Fernandez Carou, experta en Relacions i Salut Laboral.

Espai activitat: Aula 2 Claustre de lletres.

Zumba Fitness by DIR és una sessió de ball fàcil i divertida, coreografiada en blocs, al ritme de la música llatina i "Que no pari la festa!" per a totes les edats.

Espai activitat: Escenari del jardí principal.

Retorn al treball, assignatura pendent. 

Moderador: Xantal Llavina - Periodista - Catalunya Ràdio

Sra. Maria Dolors Solé - Consellera Tècnica de Direcció - Institut Nacional de Seguretat i Salut en el treball

Sra. Isabel Casado - Responsable de participació societària i gestió del canvi

SUARA Cooperativa 

Sra. Elisabeth Torrents - Directora de l'Escola Bressol Municipal Els Picarols 

Sra. Mar Hernández Plana - Testimoniatge. Escultora i esportista.

Sra. Clara Rosàs - Gerent FECEC

Espai activitat: Paranimf (1er pis)

“La Donació medul·la òssia” - Núria Marieges, coordinadora del registre de donants de medul·la òssia -  F. Josep Carreras.

Espai: Aula 2 Claustre de lletres.

 

“Millora el teu sòl pèlvic per a millorar la teva qualitat de vida” - Laia Blanc i Stéphanie Kauffmann: directores de la consulta especialitzada en sòl pèlvic - RAPbarcelona.

Espai activitat: Exterior Claustre de ciències

 

"Música i vida després del càncer“, Dra. Patrícia Martí, Psicooncòloga i musicoterapeuta - Fundació Oncolliga Barcelona.

Espai acvitat: Aula 1 Claustre de lletres.

 

Per omplir les panxes i seguir gaudint de la jornada trobareu diferents foodtrucks amb una oferta gastronòmica que demostrarà que el fast food també pot ser sa i modern, amb productes ecològics, de temporada, de proximitat i aptes per a celíacs. Deixeu-vos delitar els vostres paladars mentre gaudiu d'un agradable concert acústic.

Espai activitat: Jardí principal

Juan Llorca parlarà sobre la importància d'inculcar bons hàbits en l'alimentació, no només per de la recuperació del càncer, sinó també des de la infància per a la prevenció de la malaltia.

Després de treballar durant molts anys com a cuiner professional, Juan Llorca va decidir canviar la seva vida i especialitzar-se en cuina per a nens. Actualment és el responsable d'alimentació de València Montessori School, la primera escola 100% Montessori a València, i la primera a Espanya amb un xef KM0 amb el segell SLOW FOOD i una alimentació lliure de processats, refinats, sucres i totalment natural i de temporada .
També és director de l'escola de cuina per a adults The Wholesome Kitchen, youtuber, divulgador, escriptor i conferenciant. La seva gran meta és millorar la forma d'alimentar els nens i les famílies. Per això és assessor i formador per a escoles i centres públics i privats que volen millorar el menjar que serveixen i la gestió del seu equip de treball i la seva formació. És marca personal de València com a Capital Mundial de l'Alimentació 2017, i va guanyar el concurs Blocaire Cuiner de l'Any 2016 a Canal Cuina.

 

Espai activitat: Paranimf (1er pis)

Com reprendre la vida?    

Moderador: Ana Macpherson – Periodista -  La Vanguardia

Dra. Angels Arcusa - Cap del Servei d’Oncologia Medica del Consorci Sanitari de Terrassa

Dr. Jordi Alfaro, Metge Adjunt. Servei d'Oncologia Mèdica – Hospital de Terrassa

Dr. Cristian Ochoa Arnedo. Psico-oncòleg. Director Psicooncologia Online. Institut Català d’Oncologia

Raquel Pastor - Testimoniatge

Neus Cols - Testimoniatge  

Teresa Ferreiro – Testimoniatge

Espai activitat: Aula 1 Claustre de lletres.

PATROCINADOR: NOVARTIS

"Que aporta la Marxa nòrdica", Sergi Garcia director Bendhora Nordic Walking.

Espai activitat: Claustre de ciències.

 

"El paisatge intern a través de la arttèrapia", Núria Molina, Arterapeuta, Teatre i Moviment.

Espai activitat: Passadís PARANIMF

 

"La meva pell, ara i demà". Taller pràctic d’autoaplicació producte cosmètic– Núria Izquierdo, experta en estètica oncològica.

Espai activitat: Aula 2 Claustre de lletres.                   

PATROCINADOR: IPSEN                  

Els Xiula és una experiència d'animació musical de Barcelona formada per quatre músics i educadors que han revolucionat l'animació infantil.

“Donem-li una volta al cos” és el nom i el leitmotiv de l’espectacle en el que transversalment es viuen valors i emocions. Proposen compartir, conviure, explorar, estar presents tenir la capacitat de mirar dins i també estimar l’entorn, la societat, el planeta, sempre rient i gaudint! L’espectacle combina música, dinàmiques, jocs i sentit de l’humor per fer participar i ballar petits i grans.

Espai activitat: Jardí principal

TOP